New Sneakers Ml574 Grey Light Laag Balance Cliff rqx0ETwr8
orange Zoom white Nike Laag Peel Royal Deep Sportswear Sneakers Blue 2k 7wB8qwg
menu
Capri Iphone Fashion Ideal Black Sweden Case Of Telefoonhoesje nqwz71
Yellow California Of Sneakers Colors Laag fxwpq67n8

Rust en ruimte

Hij komt van ver ademt rust en ruimte. Alle lijnen in dit schilderij wijzen naar één punt aan de horizon, waardoor een enorme diepte ontstaat. De rust wordt benadrukt door de summiere aankleding van het landschap: wat eenden aan de waterkant, een visser en een man die met een hengel in zijn hand wegloopt.

De moderne tijd

Toch gaat het in dit schilderij niet alleen om de weergave van de idyllische sfeer van een Hollands polderlandschap. In de verte komt, met een forse rookpluim, een stoomtrein aan gedenderd. De moderne tijd is ineens volop aanwezig in het tijdloze landschap. Gabriël is niet de enige schilder die gefascineerd is door dit nieuwe, snelle vervoermiddel. Ook William Turner, Claude Monet en Vincent van Gogh beelden de stoomtrein af in het landschap of op het station.

Streng geordende compositielijn Mango A Black Rok Zebra

Gabriël wordt gerekend tot de Haagse School. Deze kunstenaars werden ook wel de Hollandse impressionisten genoemd. Hij is vooral bekend om zijn polderlandschappen met een molen, een vaart, een enkele visser en hoge luchten. Kenmerkend voor zijn landschappen is de streng geordende compositie, bijna volgens mathematische regels, zoals ook in dit schilderij.